POCUS kan identifiera nedsatt diafragmafunktion postop

Patienter som genomgår thoraxkirurgi har ökad risk att få postoperativa komplikationer som beror på en nedsatt diafragmafunktion. Vissa ingrepp medför en ökad risk att skada n. phrenicus, medan andra medför en ospecifik fatigue av diafragma. En färsk studie från Italien visar att ”point of care ultrasound” eller POCUS under det första postoperativa dygnet är användbart för att upptäcka vilka patienter som har nedsatt diafragmafunktion och därmed är under ökad risk att få lungkomplikationer. Läs hela artikeln här:

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.